Brochures voor hogescholen

Als medewerker van een hogeschool staat het afronden van het huidige schooljaar hoog op de agenda. Maar voor je het weet staat het nieuwe schooljaar weer voor de deur. Je wilt twijfelende studenten overhalen en de nieuwe lichting goed informeren. En in een tijd waarin we 24/7 online zijn, snakken we naar sociaal contact en fysieke communicatie. Een brochure helpt daarbij.

Wat is een brochure?

Brochures kom je eigenlijk overal tegen. Of het nu de presentatiegids van een leverancier is, het opleidingsboekje van de school of de catalogus van de interieurbouwer. Het is de ideale manier om jouw bedrijfsverhaal te vertellen en je doelgroep op de hoogte te brengen van je activiteiten.

Een brochure is een boek, vaak in A4 formaat, van ten minste acht pagina’s of meer. Het doel van een brochure is om de lezer te informeren en eventueel diensten te verkopen. In een brochure kan je jouw boodschap volledig kwijt. Daarnaast belandt een brochure minder vaak in de papierbak. Zorg ervoor dat jouw brochure informatie bevat die voor langere tijd relevant blijft (denk aan schoolregels, roosters, contactpersonen etc.).

Stap 1: Bepaal je doel

Een open deur, maar een niet te missen stap: bepaal het doel van de brochure. Wil je studenten overhalen om de opleiding te volgen of de nieuwe lichting informeren? De inhoud van deze brochures verschilt behoorlijk. Als de opleidingen van jouw hogeschool ook een lichting in januari/februari ontvangt, is nu een goed moment om alvast brochures te maken die deze lichting enthousiasmeert.

Wil je je nieuwe studenten wegwijs maken? In deze online tijden is het dan leuk om een welkomstpakket met brochure naar het huisadres van de student te sturen. Zo raakt de student al gemotiveerd voordat de opleiding daadwerkelijk is begonnen.

Stap 2: Het ontwerpen van je brochure

Ga je zelf aan de slag met het in elkaar klussen van je brochure of laat je het uitbesteden aan een professional? Je wilt natuurlijk dat je brochure blijvende impact maakt. Daarom is het belangrijk om de lezer direct te vangen met het voorblad. Hoe enthousiasmeer je je studenten? Hoe zorg je ervoor dat ze willen doorbladeren? Onze designers hebben veel ervaring met het maken van een oogstrelend design en zorgen ervoor dat jouw brochure een echte ‘pageturner’ wordt. Neem contact op met onze designers om te sparren over het design.

Zijn je eigen ontwerp skills van hoge kwaliteit of heb je hiervoor een vaste ontwerper in dienst? Dan kan je je eigen design aanleveren en de oplage bestellen.

Stap 3 De papiersoort, het formaat van de brochure en de oplage bepalen

Je kunt je brochure gelijmd of wire-o (met ringen) laten inbinden. Wordt het een flink boekwerk waarin misschien ook lesstof wordt gedeeld? Dan kan je het beste kiezen wire-o in te binden. Dit kan namelijk vanaf 32 pagina’s. Het voordeel hiervan is dat de pagina’s gemakkelijk omgeslagen kunnen worden en dat de bladzijden mooi blijven liggen. Gaat het om een kortere boodschap? Dan kies je voor een gelijmde brochure. Vanaf 8 pagina’s kan je deze brochures opmaken. Het meest gekozen formaat is A4: hier kan je lekker veel informatie in kwijt.

Qua papiersoorten raden we Biotop, Houtvrij offset, gerecycled papier of Silk MC aan voor het maken van de brochure. Wil je de brochure van je hogeschool een luxe uitstraling geven? Kies dan voor Silk MC. MC staat voor ‘machine coated’ waarbij een afwerklaag over het papier heen zit. Daardoor voelt het papier glad en hecht de inkt goed.

Stap 4: Het distribueren van de brochures

De brochures komen vers van de persen van onze drukkerij… en nu is het zaak om ze bij de studenten te krijgen. Duizenden studenten, duizenden adressen. Een hels karwei. Wist je dat wij ook direct de distributie voor jullie kunnen regelen? Vanaf de printer zorgen wij dat de brochures dan op het juiste adres worden geleverd. Scheelt jou een hoop gedoe. Zo kan jij je richten op de organisatie voor het volgende schooljaar.

Delen
W10=